Key Lime Pie Cupcakes
Septembers tema i Månadens sötsak är Citrus.
Mitt bidrag får bli Key Lime Cupckaes. Receptet är från Leilas bok Hello Cupcake.
Kexbotten: 400 g digestivekex
125 g smält smörFyllning:
2 burkar (800 g) kondenserad mjölk
8 ekologiska äggulor
Skal och saft av 10 limefrukter
Till servering:
Vispad grädde och lime.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna.
4. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
5. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
6. Fyll smeten över kexbotten och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna helt och servera med vispad grädde och skivad lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar