Det är samma princip som vaniljbullar, bara att de innehåller hallon och Riacotta istället för vaniljkräm.
25g jäst
2,5 dl mjölk¾ dl socker
7 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma (Väldigt snålt, bara ös i rejält)
100g rumstempererat smör
½ tsk salt
250g riacotta
200g hallon2 msk socker
1 msk vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke. Värm
mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt
socker, salt och mjöl och rör ihop hastigt. Arbeta in det rumsvarma smöret,
skuret i bitar, till en blank, slät deg som släpper i bunkens kanter. Låt jäsa
under bakduk ca 40 min.
2. Dela degen i tre bitar och kavla ut en bit i taget på väl mjölad arbetsbänk. Kavla degen ca 3 mm tjock. Skär i rutor ca 10 x 10 cm.
3. Lägg ½ msk ricotta mitt på varje ruta. Toppa med hallon, socker och mjöl. Vik in hörnen och tryck ihop dem så att de blir en rund, slät bulle. Lägg bullarna med skarven nedåt i bullformar ställda på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min tills de har fått fin färg. Låt svalna. Pensla dem med smält smör och doppa i strösocker före servering
2. Dela degen i tre bitar och kavla ut en bit i taget på väl mjölad arbetsbänk. Kavla degen ca 3 mm tjock. Skär i rutor ca 10 x 10 cm.
3. Lägg ½ msk ricotta mitt på varje ruta. Toppa med hallon, socker och mjöl. Vik in hörnen och tryck ihop dem så att de blir en rund, slät bulle. Lägg bullarna med skarven nedåt i bullformar ställda på en plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min tills de har fått fin färg. Låt svalna. Pensla dem med smält smör och doppa i strösocker före servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar