söndag 7 juli 2013

Supersega Kladdkakecookies

 
Cookies
 
 
De ser inte mycket ut för världen, men ni måste testa dessa!
Det är som en blandning mellan cookies och kladdkaka.
"Outrangerous Cocolate Cookies" heter de i original.
Det var rykande åtgång hos mina provsmakare. Kommer säkerligen göra en ny sats inom kort, och då ska ni veta att jag sällan bakar samma sorts kakor mer än en gång (förutom tårtorna då)
Här kommer receptet omräknat till Svenska (och lite ändrat)
 

2,25 dl grovhackad mjölkchoklad (Nästan 100 gram)
4 tsk smör
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 stora ägg
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)
3,5 dl mjölkchokladknappar
 
Smält chokladen tillsammans med smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och farinsocker riktigt fluffigt, sänk hastigheten och tillsätt den smälta chokladen och mjölblandningen. Häll i chokladknapparna. (Har man inte knappar får det lika bra med hackad choklad förstås).
Klicka ut matskedsstora "högar" på en plåt. Platta Inte till, de flyter ut av sig själva!
Skjuts in i ugnen på 180 grader. När de börjar se "sprickiga" ut är det dags att ta ut de. Tar ca 8-10 minuter. Se upp med att övergrädda, de ska bli sega och inte hårda.

 
(Jag bytte min telefon igår och kan inte riktigt med bildprogramet som ni kanske ser ;) )

1 kommentar: