fredag 5 juli 2013

Cheesecake

 
Ja, jag vet, det blir minst en jordgubbe i varje inlägg nu. Men vem kan motstå dessa gubbar? Det gäller att ta vara på de den korta tid de är här.
Jessica och jag plockade 20 liter häromdagen, så nu är frysen full.
 
Slängde ihop en Jordgubbscheesecake idag. Hade inte tillräckligt många digestivekex hemma så jag fick blanda ut med hälften Oreo-kex. "Man tager vad man haver" som det så fint heter.
Nu tror ni säkert att det är jordgubbsås som är ringlat uppepå? Det är det inte. Det är faktiskt polkagrissås! Fick lite ont om tid och det fick återigen bli "Man tager vad man haver"
Det låter som en fruktansvärd kombination, men faktum är att smakerna faktiskt passade riktigt bra ihop! Så testa gärna det"
 
 
 
Botten                                                              
250g kex (digestive+Oreo)
100 g smör
 
Krossa kexen och häll på det smälta smöret, tryck ut i en form och grädda i 200 grader ca 10 minuter. Ta ut botten och sänk ugnen till 160 grader
 
600g Philadelphia
2,5 dl kesella (tog den med vaniljsmak)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl maizena
 3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vitchoklad
1 klick sylt efter smak
 
Smält chokladen och blanda med grädden
Vipsa Philadelphia kesella socker och vaniljsocker krämigt. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt chokladen och maizena. Häll i en form. Lägg i sylt och rör lite lätt med en gaffel tills sylten blandat sig lite med smeten. Grädda i ugnen ca 45 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar