Jag hittade receptet på dessa när jag bläddrade i senaste numret av tidningen bakat. De består av en mandelmuffin med kardemummafrosting. Dock hade jag glömt att köpa hem Philadelphia så det fick bli en vaniljsmörkräm med kardemumma istället. Som alltid när det står kardemumma i ett recept var det snålt tilltaget. Massa kardemumma ska det vara, så bara ös i. Ett tips är att mortla kardemumman ganska väl så det inte blir allt för stora korn då de fastnar i spritstyllen. Det upptäckte jag när det redan var för sent.
Mandelmuffins
Vispa ihop 150 g smör med 150 g socker.
Riv 100 g mandelmassa och blanda i.
Tillsätt 180 g mjöl, 5 g bakpulver, 5 g vaniljsocker.
Häll till sist i 50 g grädde.
Fördela semeten i 12 formar- Grädda i 175 grader i 20 minuter
Kardemummafrosting
Vispa 75 g smör tillsammans med 200 g Philadelphia.
tillsätt 5 g vaniljsocker, 120 g florsocker samt en tsk kardemumma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar