söndag 24 augusti 2014

Ebbas tårtor

En prinsessa-tårta till Ebba på treårs-dagen!
Och vad ska en prinsessatårta innehålla om inte prinsessfyllning?
Alltså hallonsylt och vaniljkräm i dessa.
Det här med människofigurer är något som tåls att övas på. Nästa gång ska jag prova en annan teknik med håret då dessa tunna strån blir väldig sköra när de torkat.

Det var inte igår man gjorde en Hello Kitty. Ett tag gjorde jag nästan bara denna kissen, så det var ett kärt återseende.

Doptårtor

Många doptårtor blir det!  Tur att det är favorittema =)

 

Idag var det Theos tur att bli döpt.

En blombebis, testade att göra en annan variant denna gången.

 

Och en dopbebis, dessa känner ni väl igen vid detta laget. Har fortfarande inte hittat något bra sätt att få till klänningarna, inte det lättaste att klä på en sockerbebis. Men skam den som ger sig, en vacker dag så!

Sist men inte minst ett par converseskor.
 
Smaken är densamma i alla tre tårtorna. Chokladbottnar fyllda med chokladmousse och vaniljkräm.

 

lördag 23 augusti 2014

Doptårtor

Min dator gick sönder, så jag fick skaffa en ny. Dessvärre är den lite för modern för mig så jag fattar inte hur man vänder bilderna rätt. Så ni får vrida på huvudet istället.
Detta är då dagens doptårtor. Inte helt olika mina förra tårtor ;)
 

lördag 9 augusti 2014

Doptårtor

Idag var det dags för doptårtor igen. Utan tvekan roligaste temat!
Alla tårtor skulle vara lika fast med olika "toppers"
och rosa och tjejigt förstås!
Först ut en bebis i dopklänning.

Så ett par skor

På den tredje skulle det vara en krona.
Fick akutgöra en ny i sista stund då den första jag gjorde gick av när den torkade.

På den fjärde fick jag fria händer, så där fick det bli en elefant


 
Samtliga tårtor fyllda med färska hallon, vaniljkräm och chokladmousse.

Jordgubbstårta

En jordgubbstårta i dubbel bemärkelse.
Fylld med Jordgubbsmousse, vaniljkräm och jordgubbar.
Även denna till en 20-åring. Måste ha varit babyboom i Torsås 94 ;)

20 års-tårta


Fick fria händer på denna, men det börjar sina i fantasiförrådet ;)
Jag skulle så gärna vilja lära mig att göra blommor, måste verkligen ta tag i det.

Josefine hade önskemål om en fyllning med nutella. Så denna tårtan består av chokladbottnar med ett lager nutella på varje botten samt nutellamousse.

Chokladtårtor

Inte särskilt snygga, men dock tårtor..

Kladdiga choklabdbottnar fylld med en mascarponebaserad chokladmousse. Uppepå allt ligger det chokladgarnage och salta jordnötter.
Mäktigt? Ja antagligen ;)

lördag 2 augusti 2014

Pakettårtor

Ett par paket innehållande chokladbottnar, chokladmousse och vaniljkräm

 

 
Jag fick inte till rosetterna som jag ville denna gången.
De svarta öglorna vägrade att torka. Men svart brukar vara lite knepigt, har testat de flesta märken men ännu inte hittat någon jag varit nöjd med.

söndag 27 juli 2014

Doptårtor

 
Vissa tårtor är extra kul att göra. Dop är ett favorittema!
 Och idag blev det ett helt gäng doptårtor till en liten Maja!
 
 
 
En bebis i en blomma.
 
 

Tårtor med lijor

 
Jag hade helst sluppit ha anledning att baka dessa tårtor!
De var till begravningen av Nisse som hastigt lämnade jordelivet.
Mina kusiners pappa, pappas bror, min farbror. Allas vår Nisse


 

torsdag 24 juli 2014

Liverpool-tårtor

Alltid lite knepigt att få loggor snyggt,
lite snett och vint och inte porträttlikt.


onsdag 9 juli 2014

Kladdis med vit chokladtopping



Ikväll är det styrelsemöte med kaninhoppningen hemma hos mig.
Jobbar som en tok denna sista veckan innan semestern så det fick bli något som går snabbt att göra till fikat.
Då fick det bli denna kakan efter eget "hitte-på"

Botten är en vanlig kladdkaka
150g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl

Smält smör och socker. Blanda i kakao och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och ha sist i mjölet,
Grädda på nedre delen i ugnen 170 grader ca 15 minuter.
Ställ in direkt i kylskåpet (Inte bra för de andra matvarorna jag vet ;) )

1,5 dl grädde
300g vit choklad
250g mascarpone
1 dl Limecurd

Koka upp grädden, dra av från plattan och häll i chokladen så den smälter. Låt svalna något. Vispa chokladbandningen med mascarponen.

Bre Limecurden över kakan, bre sedan ut chokladblandningen överst. Låt allt stå kvar i formen och ställ kallt några timmar.

Dekorera allt med bär.